Info

Get Adobe Flash player


Sziasztok Blogolvasók!

Megtaláltátok a megfelelő blogot, ha érdekelnek a Sportok, a Cukiságok és ha szeretnél nyolc lépéssel előrébb járni a Divat terén mindenki elött! Remélem tetszik amit láttok és ne feledjetek naponta visszatérni az oldalamra!
Jó blogolvasást :)

Kapcsolat: stylebymyta@gmail.com

Hirdetés/Szponzor

Mit rejt a csomagolás?


Budapest, Hungary Local Weather

Címkék

2012 (1) agent provocateur (1) asb (2) celeb (78) Címkék (8) csináld (1) cukiság (159) divat (196) divathét (31) dr.dre (1) ételek (3) férfi (3) fonott frizura (1) gáz (2) gif (4) gombold (1) h&m (16) haj (4) hellókarácsony (7) húsvét 2012 (1) italok (11) kalauz (1) karácsony (2) mango (2) megan fox (1) ötletek (130) parfüm (3) party (9) politika (1) push up (1) q&a (2) rólam (21) r női divat 2013 (1) szabadidő (12) történelem (8) trend (57) újra (1) utazás (23) vásárlás (10) video (154) videó (1) zara (1) Címkefelhő

2010.11.16. 13:10 Myta

Malackodjunk!

A XIX. és a XX. század közepéig a nyakkendőt és az öltönyt kizárólag férfiak viselték, és ha ettől eltérően egy nő úgy döntött, élére vasalt férfinadrágot vesz fel, esetleg nyakkendővel, oltári nagy polgárpukkasztásnak számított, az öntudatos nő képe szóba sem jöhetett. A sztárok közt azonban felbukkant a harmincas években Marlene Dietrich, aki magas derekú, élére vasalt nadrágjával, frakkjával és csokornyakkendőjével véget vetett a férfias viselet polgárpukkasztó jelentésének.

Dietrichnek köszönhetően a harmincas évektől divattá vált a férfiruhák viselete a nők körében is, ám szigorúan nőies szabásvonallal, erős szemhéjtussal és rúzzsal kiegészítve.
 

A nyakkendő ma már nem csak a férfiak általános viselete, viszont egyik legnagyobb hátránya az, hogy nehéz mosni. A Zlixx cég legújabb találmányát egy esernyő szimbólum jelöli. Ezek a  selyem nyakkendők teflonbevonattal vannak ellátva, mely  különleges bevonat megakadályozza, hogy a nyakkendőt lemalackodjuk  kávéval,  teával, borral vagy valamilyen más étellel viszont a csokoládé és az olaj továbbra is foltot tud hagyni. 


 
Ami engem illet, továbbra sem fogok felvenni nyakkendőt, de egy ilyen bevonatú mélyen dekoltált mandzsettás fehér blúznak nagyon örülnék.

2 komment

Címkék: divat


A bejegyzés trackback címe:

https://stylebyme.blog.hu/api/trackback/id/tr202450988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fullback 2010.11.16. 19:00:42

Egy igazi férfi tud vigyázni a nyakkendője épségére :-)
Az a "csak nyakkendő" felállás viszont nagyon bejön nekem - mármint a Nőn.
süti beállítások módosítása