Info

Get Adobe Flash player


Sziasztok Blogolvasók!

Megtaláltátok a megfelelő blogot, ha érdekelnek a Sportok, a Cukiságok és ha szeretnél nyolc lépéssel előrébb járni a Divat terén mindenki elött! Remélem tetszik amit láttok és ne feledjetek naponta visszatérni az oldalamra!
Jó blogolvasást :)

Kapcsolat: stylebymyta@gmail.com

Hirdetés/Szponzor

Mit rejt a csomagolás?


Budapest, Hungary Local Weather

Címkék

2012 (1) agent provocateur (1) asb (2) celeb (78) Címkék (8) csináld (1) cukiság (159) divat (196) divathét (31) dr.dre (1) ételek (3) férfi (3) fonott frizura (1) gáz (2) gif (4) gombold (1) h&m (16) haj (4) hellókarácsony (7) húsvét 2012 (1) italok (11) kalauz (1) karácsony (2) mango (2) megan fox (1) ötletek (130) parfüm (3) party (9) politika (1) push up (1) q&a (2) rólam (21) r női divat 2013 (1) szabadidő (12) történelem (8) trend (57) újra (1) utazás (23) vásárlás (10) videó (1) video (154) zara (1) Címkefelhő

2010.09.27. 22:23 Myta

Malawi

Van egy ország, amelyik sokat foglalkoztat az utóbbi időben. Akár területét, akár lakosságát tekintve akkora, mint Magyarország, de az ő sorsuk szomorú. Az emberek végtelen nyomorban élnek, de nem panaszkodnak. Képesek a jó dolgokra gondolni és álmaik vannak. Ez Afrikának az a része, ahová még a kalandvágyó Baraka utazási iroda se szervez utakat. Vajon miért? Malawi Madonna adaptálási kísérlete kapcsán vált a médiában ismertté. Keresd meg a térképen!

A társadalmuk széles szegmensére jellemző a nyomor, félnek a jövőtől, a nemi erőszak náluk a mindennapok része. Malawi Afrika egyik legszegényebb országa. Létezik a szegény, szegényebb és a legszegényebb városrész. Minden föld a törzsfőnöké, mindenki csak használatba kapja a földet, ezért mindig ott a bizonytalanság, hogy az törzsfőnök egyszer csak azt mondja, hogy bocs, de kösz nem használhatod a földemet. A lakosság tíz százaléka alkalmazott teaültetvényeken a többi nyolcvanöt százalék meg egyik napról a másikra él. Pár éve szűnt meg a fejadag intézménye. Hagyományos ételük a kukoricás zabkása. Az egyik helyi specialitás az egér: megfőzik, botra felszúrják és az út mentén árulják. Ez náluk a husi. A bankok csak a városokban működnek, a szegények bankja a kecske, amire ott a kamat, ugyanis meg lehet fejni.
 
A hiányos táplálkozás a malawi gyerekek hetven százalékát érinti, tizenhárom százalékuk meg is hal emiatt. A gyerekeknek gyakran 15-20 kilométert kell gyalogolniuk az iskoláig. Az időnek náluk nincsen jelentősége. A busz akkor indul, amikor megtelt, azaz négy ülőhelyen legalább öten szoronganak. A falvakban nincs víz, ha van, az fertőzött ezért fél napig gyalogolnak vízért és a fejük tetején viszik vissza a vödör vizet újabb fél napig. A tizenévesekkel rengeteg nemi erőszak történik nap, mint nap, amiből ki tudja mennyi nem kerül felszínre? Elküldik a 12-13 éves kislányt ételt venni a piacra, akit ott félrehívnak és megerőszakolnak. Elképesztő! Sok esetben a nőket hibáztatják, ha megerőszakolták őket, és nem az elkövetőt. A betegségek és éhínség miatt, a tizenkétmilliós országban egymillió gyerek árva.
 
 
Lenyűgöző, hogy mekkora életerő van ezekben az emberekben. Hihetetlen, hogy mennyi mindent képesek megtenni a megélhetésért. Elhatároztam, hogy egyszer ide feltétlenül el kell jutnom! Malawi sajnos még mindig vízumköteles, csak nagyon körülményes módon lehet beutazás előtt vízumot szerezni.

4 komment

Címkék: utazás


A bejegyzés trackback címe:

https://stylebyme.blog.hu/api/trackback/id/tr302326643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bszilard 2010.09.27. 21:31:51

Szia! Először is - gratulálok a blogodhoz - nagyon sok érdekes dologról írsz! Malawi mellett szinte egész Afrika is nagyon érdekes+szomorú példája annak, milyen árat fizet a Föld egyik oldala azért, hogy máshol akadálytalanul nyomulhasson előre a civilizáció! Nekik egyelőre marad, hogy kövekkel a kezükben harcoljanak - és akkor itt egy idevonatkozó zene is (Everlast - Stone in my hand) www.youtube.com/watch?v=tC81kZL901M

shdragon 2010.09.28. 15:24:26

Szia Myta! Úgy látom, ez tényleg foglalkoztat téged. Érdemes beszélnünk róla, létezik egy komoly program, amibe bele tudsz nézni. Több,mint 100 ezer(!) gyereket etetünk már napi szinten...

Archenemy 2010.09.30. 11:12:00

"Elküldik a 12-13 éves kislányt ételt venni a piacra, akit ott félrehívnak és megerőszakolnak."

Ebbe az országba én is el akarok jutni! Állnék a piac mellett egész nap!
süti beállítások módosítása