Info

Get Adobe Flash player


Sziasztok Blogolvasók!

Megtaláltátok a megfelelő blogot, ha érdekelnek a Sportok, a Cukiságok és ha szeretnél nyolc lépéssel előrébb járni a Divat terén mindenki elött! Remélem tetszik amit láttok és ne feledjetek naponta visszatérni az oldalamra!
Jó blogolvasást :)

Kapcsolat: stylebymyta@gmail.com

Hirdetés/Szponzor

Mit rejt a csomagolás?


Budapest, Hungary Local Weather

Címkék

2012 (1) agent provocateur (1) asb (2) celeb (78) Címkék (8) csináld (1) cukiság (159) divat (196) divathét (31) dr.dre (1) ételek (3) férfi (3) fonott frizura (1) gáz (2) gif (4) gombold (1) h&m (16) haj (4) hellókarácsony (7) húsvét 2012 (1) italok (11) kalauz (1) karácsony (2) mango (2) megan fox (1) ötletek (130) parfüm (3) party (9) politika (1) push up (1) q&a (2) rólam (21) r női divat 2013 (1) szabadidő (12) történelem (8) trend (57) újra (1) utazás (23) vásárlás (10) video (154) videó (1) zara (1) Címkefelhő

2010.08.31. 15:59 Myta

Jogging nem csak kezdőknek

Szia és ugrás!

Igen, igen neked szólok, keljél már fel a kanapéról, és nyomás kocogni. Gondoltam megosztok veletek néhány tippet, és ösztönözlek titeket a mozgásra. Mától külön rovatom lesz a sportról. Az első és legfontosabb, hogy elhatározd: igen ma kezdem el és nem majd a jövő héten. Ha van időd, órákat tölteni a számítógép előtt vagy Marichuy sorozatát nézni a csiga kettőn, akkor joggingra is lesz időd. Egyszerű és hatékony módszer, hogy karcsú és boldog légy. A jogging az a lassú futás (kocogás), amely nem erőlteti túl a hátat, az ízületeket, és nem fárasztja le teljesen az izmokat.


Myta ajánlja:
1.
Hozzál létre egy külön zenei mappát az edzés számaidnak. Rakd fel az MP3-lejátszódra. A zene nagyon fontos! Azért kell, mert motivál és nem a szuszogásra fogsz figyelni. Válassz lendületes mozgalmas dalokat, amiket szívesen hallgatsz. A kedvenc jogging zenéimről egy következő bejegyzésben írok…..
 
2. Futógép. Sokan inkább a futógépet választják. Igen, korábban én is azt gondoltam, hogy nem fogom a szabadban való futást előnybe részesíteni. Nyehhhh a futógép unalmas! Csak egyenesen előre futhatsz, annak ellenére, hogy bütykölsz néhány beállítást:  változtatod a sebességet és a nehézségi fokozatokat. Azért szeretek inkább a szabadban kocogni, mert ha látok valakit előttem az sokkal motiválóbb, megpróbálhatom utolérni.  
  
3. Találj egy rendszeres útvonalat.  Az elején ne állíts magas célokat tizenöt-húsz perc is elég. Legközelebb próbálj meg egy picivel többet, mint az előző körben. Egy bevált útvonalon könnyen rátalálsz arra, hogyan tudsz növelni vagy rövidíteni a távon.
 
4. Néhányan azt gondolják, hogy jobb valakivel együtt – párosan futni, előfordult már velem is, hogy apival kocogtam. Remek társas elfoglaltság! (apim nagyon jó formában van :-P).  Sajnos legtöbbször csak magadra hagyatkozhatsz, ha valakivel együtt futsz olyan partnert válassz akinek jól ismered a fizikai állapotát.
 
5. Ha elfáradtál és azt gondolod, hogy a futást nem neked találták ki, állj meg és tarts egy kis szünetet. Kapcsold ki a mp lejátszódat, fújd ki magadat, és próbálkozz meg még öt perc kocogással. Még mindig jobb egy hosszú séta, mint a TV-előtt ülni naphosszat. Legyél büszke arra, hogy belevágtál.

6. A vége felé, amikor már nem vagyok olyan messze a lakásomtól, őrült módjára magasabb fokozatra kapcsolok. Amikor megérkezek, a lépcsőházhoz, olyan fáradt vagyok, hogy öt percig kapkodom a levegőt és még beszélni se tudok. Ez benne az extra szép.  
 
7. Vezess naplót. Nem kell valami szuper naplóra gondolni, csak írd le minden egyes alkalommal, hogy milyen távot, mennyi idő alatt futottál le és hogyan ment. Ez plusz motiváció és később, amikor már jobb kondícióba kerültél jóérzés visszaolvasni. Vagy írjál blogot és tegyed fel a barátaidnak, motiváld ezzel őket is. 
 
8. A mozgás és az egészséges táplálkozás összefügg, mindkettő hatással van a külsődre. Ha egészségesebben szeretnél élni, kezdj el kocogni. Egyesek megjutalmazzák magukat fagyival vagy csokival, de ne tedd. Legyen a jutalmad valami egészséges finomság, amit szeretsz, utánna garantáltan jobban fogod érezni magadat.

9. Utolsó gondolat, ha van kutyád (ilyenkor is vegyed hasznát). Sokan lusták kutyát sétáltatni, de a futás az teljesen más. Mindketten élvezni fogjátok! 
 

10. Sajnos még nincsen tízes pont, de rossz érzés lett volna kilenc után abbahagynom. Én heti kétszer 20-40 percet kocogok.

 


Milyen gyakran futsz? Tudnál még +1 pontot hozzáadni?

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://stylebyme.blog.hu/api/trackback/id/tr152261977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arras · http://arras.blog.hu 2010.09.01. 08:44:14

Hamarosan én is kezdem. Már alig várom.

Dirty 2010.09.04. 23:05:45

Nem jó ötlet a kocogást sprinttel befejezni, csak savasodsz tőle, és izomlázad lesz. A sprint után le kéne vezetni, de még jobb az interval edzés.
süti beállítások módosítása