Info

Get Adobe Flash player


Sziasztok Blogolvasók!

Megtaláltátok a megfelelő blogot, ha érdekelnek a Sportok, a Cukiságok és ha szeretnél nyolc lépéssel előrébb járni a Divat terén mindenki elött! Remélem tetszik amit láttok és ne feledjetek naponta visszatérni az oldalamra!
Jó blogolvasást :)

Kapcsolat: stylebymyta@gmail.com

Hirdetés/Szponzor

Mit rejt a csomagolás?


Budapest, Hungary Local Weather

Címkék

2012 (1) agent provocateur (1) asb (2) celeb (78) Címkék (8) csináld (1) cukiság (159) divat (196) divathét (31) dr.dre (1) ételek (3) férfi (3) fonott frizura (1) gáz (2) gif (4) gombold (1) h&m (16) haj (4) hellókarácsony (7) húsvét 2012 (1) italok (11) kalauz (1) karácsony (2) mango (2) megan fox (1) ötletek (130) parfüm (3) party (9) politika (1) push up (1) q&a (2) rólam (21) r női divat 2013 (1) szabadidő (12) történelem (8) trend (57) újra (1) utazás (23) vásárlás (10) videó (1) video (154) zara (1) Címkefelhő

2011.09.02. 13:59 Myta

Tíz betiltott reklám

Az alábbi tíz reklám sokkolta a nagyközönséget. Küldj egy kommentet, ha Te ezzel nem értesz egyet!

A legtöbb divatáru és kozmetikai reklám általában provokatívan figyelemfelkeltő.
Számos ilyen reklám szexcentrikus vagy gruppen szexet propagál, vallást kifiguráz vagy éppen azért kelt megbontrákoztatást mert a modellből túl sokat mutat.


A 2003-ban készült Gucci kampány Tom Ford ötlete volt. A megbontrákoztatást keltő hirdetésben Carmen Kass modellt G mint Gucci betűre fazonírozták. A képeket egyébként ugyanaz a fotós Mario Testio készítette, mint aki a brit királyi családról Lady Dianaról és gyerekeiről is csinált elhíresült fotósorozatot.


A 2007-es Gucci provokáló kampány mögött még mindig Tom Ford áll. A hirdetés célközönsége férfiak, ezért a parfümös üveget a modell mellei közé és a szeméremdombjára helyezték. A sztárfotós ezúttal a huncut Terry Richardson.


A divatmárkák közül talán a Benetton cég reklámjai voltak idáig a legmegbotránkoztatóbb. Talán emlékeztek még a véres katonai ruhás kampányukra vagy arra amelyiken egy fekete bőrű nő fehér gyereket szoptat? 1991-ban Oliverio Tescanis a római katolikus egyházzal kezdett ki. A képeken egy pap és egy nővér csókolózik.

Az alábbi Dolce & Gabbana és a Calvin Klein reklámokat azért tiltották be, mert nemi erőszakra és a nemek közötti megkülönböztetésre utaltak.




A Lancôme cég angliai reklámjában Julia Roberts arcát túlretusálták. Hasonlóan hamis benyomást keltő reklámja miatt a Maybelline-es reklámok Christy Turlington-os képeit is rövid idő után visszavonták.



Miután Marc Jacobst modellje (Winona Ryder) 2003-ban meglopta, azóta Mark saját maga a modell, ráadásul legutóbb: csupasz csiga és beolajozott testtel meztelenül pózol. Mentségül azt hozta fel, hogy nem talált semmilyen más ruhadarabot, ami a hirdetésben szereplő parfüm illatárat jobban kifejezné. A hirdetést a Közel-keleten és több amerikai államban is betiltották.


Kate Moss Calvin Klein fehérneműs képeit 1993-ban nagyon vékony alakja miatt vonták vissza. „Kokain” Kate betegesen vékony alakja a 90-es években nagy kontrasztot jelentett az olyan szupermodellekhez képest, mint Cindy Crawford vagy Claudia Schiffer. A képek láttán terjedt el a „heroin chic” kifejezés.
 

 



A 2007-es milánói divathéten jelent meg az olasz Nolita márka plakátja, melyben a 27 éves, anorexiás (30 kilós!) francia modell Isabelle Caro szerepelt. Ez a hirdetés akkoriban ismételten felhívta a divatkritikusok figyelmet arra, hogy a kifutón szereplő modellek között nagyon sok annyira lesoványodottan vékony, hogy az már beteges.


Az Yves Saint Laurent Belle d'Opium parfümreklámját azért tiltották be, mert olyan mintha a francia Melanie bedrogozott volna és a drog hatására táncolna. Szerintetek?


 

Szólj hozzá!

Címkék: divat


A bejegyzés trackback címe:

https://stylebyme.blog.hu/api/trackback/id/tr333197735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása